Наградни конкурс пројекта „Сигурнетица“ трајаће од 1. септембра до 1. октобра 2014. године. Предвиђено је такмичење у три категорије. Такмиче се ученици свих основних школа (7. и 8. разред) и свих средњих школа у Србији.
1. Наградна категорија је категорија филма (клипа) на тему „Безбедност деце на Интернету“.  Филм би требало да буде снимљен или да се састоји од фотографија које су ваше власништво, дакле битно је поштовати ауторска права. Сваки рад пријављује један ученик. Број радова које један ученик може послати је неограничен.
1. награда лап топ за ученика
2. и 3. награда ситнија рачунарска опрема, књиге и сл.
2. Наградна категорија је категорија литерарног рада. Ученици пишу песму или прозни рад на тему „Безбедност деце на Интернету“ и откуцан рад шаљу на нашу мејл адресу. Број радова које један ученик може послати је неограничен.
1. награда таблет за ученика
2. и 3. награда вредне Лагунине књиге
3. Наградна категорија је уметничка фотографија на тему „Безбедност деце на Интернету“.
1. награда је дигитални фото рам
2. и 3. награда су урамљене оригиналне фотографије, књиге, компјутерска опрема и сл.
Поступак за вредновање рада и за његово слање на конкурс можете пронаћи на појединачним странама.
Школе из ћићевачке општине учествоваће у ревијалном делу конкурса, због потенцијалног сукоба интереса. Све објаве, поени и доделе награда на конкурсу биће јавне. Сви наставници и ученици који то затраже добиће образложење жирија. Литерарне радове оцењују професори књижевности и разредне наставе, уметничке фотографије фотографи и сликари, а филмове професори информатике и књижевности.
Сигурица нет тим